lauantai 14. huhtikuuta 2012

keikka-arvio: Harmaja

Tulin tuossa juuri Harmajan keikalta. Niille jotka eivät tiedä, Harmaja on entisen Charon-vokalistin ja Northern Kings-yhteyksistäkin tutun J-P Leppäluodon uusi bändi, joka on saavuttanut Suomessa todella suuren suosion. Alkujaanhan homma lähti liikkeelle Nick Cave-coverbändinä Niilo Luola ja Pahat Siemenet (jonka senkin satuin todistamaan kerran livenä, tosin sattumalta paikalle osuneena).

Joka tapauksessa tämä oli nyt neljäs Harmajan keikka minulle, ja bändi tuntuu vain paranevan kerta toisensa jälkeen. Tosin nyt ilmassa oli ehkä enemmän ns. rutiinivedon tuntua. Kokoonpano oli kokenut pieniä muutoksia, alkuperäisbasisti Matti Tulisen tilalle oli tullut Milla Heinonen.

Se täytyy sanoa, että lava oli aivan upea valoineen! Parhaita lavavalaistuksia mitä olen nähnyt, ilman että pyrotekniikkaa tarvitsee lisätä. Uusista kappaleista ainakin Kaunis, koskematon sekä Unessa kuulostivat todella hyviltä. Setin paras kappale oli kuitenkin Kevät, joka on yksi hienoimmista tässä maassa tehdyistä biiseistä ikinä. Myös ehdoton suosikkini Harmaja-tuotannosta eli Taivaan pirstaleet kuulosti hienolta jälleen kerran. Leppäluodon välispiikit nyt olivat mitä olivat, mutta tunnelma keikalla oli silti aivan loistava! Kannatti mennä.

Setti:

Pelkkä ihminen
Unessa
Kaamos ja syys
Eikö kukaan voisi häntä rakastaa
Sataa
Viipyvä virta
Kevät
Taivaan pirstaleet
Kaunis, koskematon
Pahan jälki
Syntymähumala

Encore:
Hauras
Hiljaisuus hänen kannoillaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti